Betal med Vipps!

Endelig er vi i gang!

Bilde av fire personer og skog
Bilde av studentgruppen. Fra venstre ser vi Theresa M. Poulsen, Nora M. Lerdalen, Henrik Reiersen og Sigrid moe.
Ett år fra idè, til første krone.

Fra januar til april 2023 jobbet en studentgruppe bestående av Henrik Reiersen, Sigrid Moe, Theresa M. Poulsen og Nora M. Lerdalen med strategisk design og utvikling av konseptet Min Villskog. Dette gjorde de som en del av deres bachelorprosjekt for Visuell kommunikasjon hos Universitetet i Sørøst Norge. Gruppen jobbet i samarbeid med Jon-, Petter- og Geir Mathisen. Ideen var at folket selv må ta ansvar, og sammen ta vare på verdifull skog for de kommende generasjoner. Politikere har vist over tid at de ikke prioriterer skogvern, og tallene vi kan lese varierer fra 0,6 – 1,7% urskog igjen i Norge. Dette minsker hvert år, og vi det haster med å finne løsninger. Ideen er at vi kan «dele opp skogen», slik at alle som vil bidra, kan «kjøpe*» seg et stykke natur sammen med Stiftelsen, som kun skal være til bevaring. Vi tror dette er noe det norske folk vil bidra til.

Sommeren 2023 møttes Cecilie Skog, Hilde Dahler, Dag O Hessen, Nora M. Lerdalen og Mathisen-familien for å diskutere opprettelse- og organisering. Det ble besluttet at Nora fra studentgruppen skulle begynne å jobbe i det som etter hvert ble en stiftelse.

Stiftelser eier seg selv, og de som skyter inn penger skal være trygg på at pengene brukes mest mulig effektivt for å nå vårt formål. Vi jobber for å bevare natur generelt, og skog spesielt. Hverken opprettere eller andre kan ta utbytte, få høye lønninger eller annet. Fokuset er kjøp av skog. Åpenhet er en kjerneverdi, og innsyn vil bli gitt helt ned på detaljnivå for større bidragsytere. Kun Nora er per januar 2024 ansatt på timebasis. På sikt vil det trolig bli behov for flere personer, men kostandsfokuset skal være ekstremt høyt i vår stiftelse. Mest mulig «bra skog» for pengene. Både Petter-, Jon- og Geir Mathisen jobber med dette på deltid uten noen form for lønn eller godtgjørelse. Dag, Hilde og Cecile bidrar også med sitt kostnadsfritt.

Det siste året har vi snakket med kunnskapsrike og engasjerte mennesker som Trude Myhre, Anne Sverdrup-Thygeson, Tage Vedal og mange andre eksperter på området. Vi registrerer at det er mange som tenker likt som oss. Også mange bærekraftsansvarlige i flere bedrifter. Det er positivt at vi ser det samme: Det er en naturkrise, og vi må ta grep nå!

For to uker siden kom TV-serien «Oppsynsmannen» på NRK. Se den!
Bård Tufte Johansen gir oss et innblikk i «Norge i rødt, hvitt og grått», hvor fokuset nettopp er på raseringen av natur i vårt land.

I løpet av de to siste ukene fikk vi vår første betalingsløsning godkjent. VIPPS. Både på nett hvor vi kan selge produkter, og som nummer for donasjoner. Da er vi omsider «kommet i gang», og de første pengene fra utenforstående har kommet inn på konto. Jippi!

Vi jobber på spreng for å få ordnet de siste bitene av bidrags løsningene på nettsiden vår.

Målet er nå å få samlet inn nok penger til å kjøpe den første folkeskogen i løpet av andre kvartal 2024. Vi bruker pengene som er kommet inn, og deler opp etter pris per mål, slik at alle som bidrar med å «kjøpe skog», får sitt «skogfadderbevis*» i løpet av første halvår. Les mer om produktene her. Når vår første skog er kjøpt, vil også vår digitale løsning for å bli skogfadder for skogområder bli lansert, og ballen forhåpentligvis rulle raskere.

Vi vil gjerne takke alle som har bidratt til vår innsikt i 2023, og håpe at 2024 blir skogens og villmarkens år. Godt nyttår, fra alle oss i gjengen bak Min Villskog.


*les mer om vår definisjon av «kjøpe skog» og «skogfadder» her for presiseringer.

Med vennlig hilsen

Petter L Mathisen
Styreleder
Stiftelsen Min Villskog

Del artikkelen videre:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Relaterte artikler