Betal med Vipps!

Personvernerklæring

Personvernerkæring for Stiftelsen MinVillskog, 2024.

For alle som tar kontakt med oss, kunder og sponsorer, spørsmålsstillere mf via telefon, sosiale medier, nettsiden eller tilsvarende. (Det finnes en egen personvernerklæring som benyttes internt for ansatte, hvor on/offbording, avviksbehandling, innsyn osv ivaretas internt). Dette nedenfor gjelder altså kun for EKSTERNE:

1. Hvem vi er

Stiftelsen MinVillskog.no
Org nummer: 932 551470
Vår nettstedsadresse er: www.minvillskog.no
Kontaktperson: Petter L Mathisen.

Stiftelsen er etablert høsten 2023, og vår første ansatte, Nora, ble ansatt i desember 2023. Alle juridiske dokumenter jobbes med fremover, og må forventes å bli oppdatert jevnlig etter hvert som våre rutiner etableres med vår vekst og erfaring. Som stiftelse er det svært viktig for oss å være etterrettelige i alt vi gjør, og er ydmyke ovenfor at vi ikke kan alt juridisk fra dag 1. Ta derfor gjerne kontakt om du oppdager feil eller mangler i vår dokumentasjon, slik at vi kan få oppdatert dette så raskt som mulig.

Vi bruker kun standardiserte løsninger som WordPress nettside, Vipps-betalingsløsning og norsk datasenter for å ivareta oppetid og sikkerhet på nettsiden.

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn?

Når besøkende kommentarer på siden, eller seder oss melinger og bestillinger via nettsiden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet/ bestillingesskjema i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.
En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/

Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din. Kjøp i nettbutikk, doasjoner, eller annen aktivitet som ikke er «åpen kommentar» på artikkel eller produkt, vil IKKE bli offentliggjort, men kun lagres på vår server i den tidsperioden norske myndigheter krever/ anbefaler.

2. Media

Besøkende på siden kan laste ned og hente ut informasjon fra artikler og bilder på nettsiden til ikke kommersiell bruk. Det forventes da at bilder og informasjon krediteres. Dersom man øsker å bruke bilder eller utdrag av artikler i kommersiell sammenheng, forventer vi at man tar kontakt med oss for en avtale på forhånd.

Kontaktskjemaer

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar eller kjøper noe på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

På sikt vil vi få en innloggingsside. Dersom du besøker vår innloggingsside, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for «Husk meg», vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

3. Hvem vi deler dine opplysninger med

Ditt kjøp vil bli registrert hos din bank. Vår nettsideleverandør som bistår med support vil også kunne finne informasjon om ulike kjøp, kommentarer og annet. Disse har egne databehandleravtaler som regulerer hva den enkelte aktør behandler deres data. Vi benytter kun anerkjente profesjonelle aktører, og disse behandler millioner av datalinjer per år og skal ha gode rutiner for denne type informasjonshåndtering. Vi i Stiftelsen MinVillskog har punkter omkring personvernopplysninger og datasikkerhet som standardpunkter i våre evalueringsrunder med alle våre leverandører.

4. Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (når denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

5. Rettighetene dine - når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet, har lagt igjen informasjon i forbindelse med kjøp, donasjoner eller har lagt igjen kommentarer/ annet, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

6. Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer. Vi sender ingen annen informasjon om deg til noen manuelt. Ref punkt 3 ovenfor vil også banker registrere betalinger, og it-leverandør har innsyn i vår nettside hvor opplysninger om kjøp og kommentarer blir registrert. Disse har egne databehandleravtaler som ivaretar personvernet til den enkelte. Avtaler med disse er under etablering når dette dokument utarbeides.

7. Tilleggsinformasjon

Oppdatert/etablert for første gang 8. januar 2024. Vil bli revidert i løpet av året etterhvert som avtaler inngås og rutiner etableres. Dersom det er spørsmål omkring dette, vennligst ta kontakt med
Petter L. Mathisen på telefon: 90 51 74 56.